Ik heb soms moeite met “niet(s)”; Niet weten, niet weg kunnen, niet verbinden, geen structuur. Niets. Alsof de houvast weg is. Dat “niets” geeft mij een unheimisch, onrustig gevoel. Ik hoor het meer om mij heen. Het Corona virus legt onze kwetsbaarheden bloot. We worden gedwongen te verstillen. In een drukke maatschappij waarin we altijd bezig zijn, is dat een uitdaging.

"Ik heb soms moeite met "niet(s)""

De afgelopen dagen besloot ik wat vaker te mediteren om niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk naar binnen te gaan. Om met aandacht en liefde naar die onrust te kijken. Mij helpt dat: het ontlaadt, verzacht, geeft rust. Het laat mij zien dat er in het "niets" juist heel veel wél is. Soms mediteer ik in stilte en soms maak ik gebruik van geleide meditaties. Aanraders vind ik de 21 days abundance challenge op youtube van Deepak Chopra, de VGZ app, meditaties van Jan Geurtz en de podcasten van El Lenssen.

Misschien dat je in deze tijd gek wordt van de drukte van huisgenoten/kinderen continu om je heen of juist van de stilte, angst, eenzaamheid of onrust. Ik wens jou rust toe. Rust om te zijn met wat er is.

         

Hartelijke groet,

Linda