Bezig zijn met bewustwording is voor mij inmiddels niet alleen een hobby of werk. Het is meer een manier van leven. Toch is dat niet altijd zo geweest. Tot 2008 leidde ik een leven dat vooral op de automatische piloot ging. Ik deed iedere dag mijn ding, liep netjes op de gebaande paden en was vooral bezig aan de verwachtingen van de maatschappij, omgeving en mezelf te voldoen. Onder de oppervlakte sluimerde een gevoel van ontevredenheid.

"Ik deed iedere dag mijn ding, liep netjes op de gebaande paden"

Een training mindfulness in 2008 was de eerste stap naar verandering. Ik werd mij bewuster van wat ik voelde en dacht waardoor ik ontdekte dat ik niet het leven leidde dat ik graag zou willen. Het was bijvoorbeeld een schrikbeeld te bedenken dat ik nog 40 jaar ‘moest’ werken. Bovendien had ik veel onrust in mij. Op iedere werkende dag ervaarde ik een opgejaagd gevoel. Alsof ik ’s ochtends in een denderende trein stapte om er ’s avonds doodmoe weer uit te stappen. En ook in het contact met mijn omgeving vond ik het lastig gevoelens van ongenoegen uit te spreken en grenzen aan te geven.

 Het was net alsof de automatische piloot niet meer werkte; ik wilde  niet meer op dezelfde voet doorgaan en besloot dat het tijd was voor verandering; ik nam ontslag als psycholoog in een praktijk voor kinderpsychiatrie. Vervolgens ging ik 3 maanden reizen en de rest van dat jaar richtte ik mij op waar ik wel blij van werd. Het is de beste beslissing geweest die ik heb gemaakt. Deze beslissing, maar ook het volgen van workshops, trainingen en cursussen op het gebied van bewustwording, leidde in 2012 tot de oprichting van mijn eigen praktijk AandachtsPunt.

 Door bewust te leven en daardoor ook bewust keuzes te maken, heb ik vandaag de dag het leven dat ik wèl voor ogen had. Werk is nu mijn hobby; ik geniet van de vrijheid en de afwisseling en ik vind het heerlijk vanuit mijn passie en talent te mogen werken. Ik durf nu buiten de gebaande paden te lopen (met alle angsten en onzekerheden die daar bij komen kijken) en ga confrontaties niet meer uit de weg. En aan rust en vrije tijd geen gebrek. Bewust leven brengt mij veel geluk en dat gun ik iedereen!

Hartelijke groet,

Linda