HARTENREIS

Een eigen bedrijf starten, een wereldreis maken, minder werken, bewust geen kinderen of juist wel kinderen krijgen, vrij zijn, musicalster, uitvinder, digitale nomade worden, rust voelen.
We kunnen zoveel verlangens en dromen hebben en als we ze waar willen maken, dan komt vaak toch een stemmetje dat zegt: "Ja maar..."(financiën/ gezin/ meningen van anderen). De afgelopen 1,5 jaar interviewde ik vrouwen die ondanks de "Ja, maar" wel hun droom waarmaakten. Welke angsten, twijfels en obstakels hadden zij? En wat maakt dat zij toch doorzetten?

Hun inspirerende verhalen en een stappenplan met psychologische tools en technieken om je hart te (durven) volgen, heb ik weergegeven in een inspiratie doe-boek: Hartenreis. Wil jij meer weten over dat stappenplan? Heb je momenteel ook een droom of verlangen die je wilt verwezenlijken? Kijk op de Coaching pagina om te zien hoe ik je daarbij kan begeleiden. In deze blog lees je meer over het volgen van je hart: Een ode aan duikplanken en zwemvesten

TIP 1

Als je twijfelt over het volgen van jouw droom en je ziet vooral de beren op de weg, zoek iemand om jouw verlangen mee te bespreken die jou inspireert, aanmoedigt en vertrouwen geeft. Wie in jouw omgeving staat open voor jouw plannen? Wie liep zelf al eens buiten de gebaande paden? En mocht je zo iemand niet in je omgeving hebben, dan biedt internet uitkomst. Er zijn veel Youtube video's en podcasts van inspirerende mensen met aanmoedigende boodschappen. Zelf werd ik heel enthousiast van dit verhaal: Met de tractor naar de zuidpool

TIP 2

Het volgen van je hart geeft ontzettend veel levensvreugde. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee; belemmerende gedachten, angstgevoelens of praktische problemen. In de Youtube documentaire Finding Joe wordt op inspirerende wijze uitgelegd welke fasen je doorloopt en hoe je de uitdagingen kunt overwinnen.

TIP 3

Zorg dat je genoeg ruimte en stilte hebt om de stem van je hart te kunnen horen. Als je altijd maar doordenderd, druk bezig bent en 'aan' staat dan is het moeilijk om te voelen wat je diep van binnen wilt en wie of wat je daarbij kan helpen. Dus plan tijd om te 'niksen'. Mediteer, ga de natuur in of staar naar buiten. Je zal versteld staan over de ingevingen en ideeën die je juist op die momenten krijgt.

ANDER AANBOD

Bekijk ook mijn ander aanbod.

Mindfulness

Mindfulness

Coaching

Coaching

Hartenreis

Hartenreis