Onderwijs

ONDERWIJS

In het onderwijs zijn veel veranderingen gaande. Er is, mede door de effecten van het online onderwijs tijdens de lockdowns, meer aandacht voor mentaal welzijn en identiteit. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen rondom zelfsturend onderwijs, waardoor ook de rol van de docent wijzigt.

Ik juich de ontwikkelingen in het onderwijs toe en gebruik graag mijn kennis en kunde in het werken aan innovatieve projecten bij Fontys, om scholen te faciliteren bij deze transities. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden. Het aanbod geldt voor de bovenbouw van middelbare scholen en voor hogescholen en universiteiten.

COACHENDE VAARDIGHEDEN

Voor de ene docent voelt het, vanuit persoonlijkheid of inhoudelijk achtergrond, heel comfortabel om studenten te coachen, voor een ander is het niet vanzelfsprekend. Maar in het 'nieuwe' onderwijs wordt het wel steeds meer verwacht.

In een training Coachende vaardigheden voor docenten leren docenten in 5 groepsessies en 2 individuele gesprekken over:
- de basishouding tijdens coachen
- gespreksvaardigheden en coachtools toepassen
- omgaan met motivatieproblemen en uitstelgedrag bij studenten
- studenten hun talenten laten ontdekken.

Deze training wordt zowel incompany gegeven als op individuele inschrijving. De eerstvolgende training op individuele inschrijving start in september 2023 in de Gruyterfabriek in den Bosch. In een groep van max. 6 deelnemers krijg je theorie over coachen, praktische oefeningen, feedback en inzicht in je eigen talenten als coach.
Voor meer info over de data en tijden zie de tarieven box onderaan deze pagina.

MENTAAL WELZIJN

Helaas hebben veel jongeren mentale klachten en willen scholen graag helpen, maar schiet de kennis of het urenplaatje te kort. Ik geef workshops in klassen over mentaal welzijn (omgaan met stress, negatieve gedachten en uitstelgedrag, vergroten van zelfcompassie en motivatie) en begeleid in individuele sessies jongeren die vastlopen. Zowel de workshops als de individuele sessies hebben als doel de veerkracht van de jongeren te verbeteren.

IDENTITEIT EN STUDIEKEUZES

Tijdens de schoolloopbaan wordt er op diverse momenten van jongeren gevraagd een (studie)keuze te maken. Maar wat moet je kiezen als je nog onvoldoende zicht hebt op talenten, waarden en datgene waar je echt blij van wordt? Of wanneer je, zoals dat past in deze leeftijdsfase, vooral gericht bent op wat anderen kiezen of wat er van jou verwacht wordt? In diverse workshops begeleid ik studenten in het ontdekken van hun identiteit. Ook faciliteer ik scholen in het ontwerpen van programma's en curriculum rondom identiteit.

TARIEVEN ONDERWIJS AANBOD

Mocht ik iets voor jou of jouw school kunnen betekenen (incompany), neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor informatie over tarieven. Ook als je vraag iets afwijkt van het bovengenoemde aanbod denk ik graag met je mee wat andere mogelijkheden zijn.

Training coachende vaardigheden
individuele inschrijving
€995,- p.p.

5/9 19/9, 3/10, 17/10, 31/10 2023

16.00-18.00 uur

Plus 2 1-op1 sessies (1 uur per sessie)

Incl. het boek 'De docent als coach' en de talentkaartenset van L. Dewulf

ANDER AANBOD

Bekijk ook mijn ander aanbod.

Coaching

Coaching

Hartenreis

Hartenreis

Do it yourself

Do it yourself

Onderwijs

Onderwijs